Adrian Artene

Adrian Artene

Atelier

Director editorial al Trustului de presă GÂNDUL, care include, printre altele, web-site-urile gândul.ro, prosport.ro, cancan.ro, promotor.ro, csid.ro, descoperă.ro, ciao.ro sau apropotv.ro, Adrian Artene este dublu licențiat în Jurnalism și Drept și deține un master în Teologie.
Autorul cărții-document ”Mafia statală” și al volumelor de poezie ”Iubirile pentru care a plâns și Dumnezeu” și ”Punctuația iubirii” este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, dar și membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor.
El este și realizatorul podcastului ”Altceva cu Adrian Artene” și deține numeroase premii naționale atât pentru cariera jurnalistică, cât și pentru cea literară.

LIBERTATEA DE A FI INFORMAT
Atelierul teoretic prezentat de Adrian Artene propune libertatea de a fi informat ca pe o terapie socială. Accesul la o informație echilibrată vindecă acolo unde autoritatea exercitată abuziv cangrenează conștiințe colective. Libertatea de a fi informat este, astfel, medicament pentru orice societate care suferă, la un moment dat, din pricina constrângerilor la care este supusă de un factor de putere.